De Arnhemse binnenstad zit in de lift: 25 nieuwe ondernemingen erbij

31-01-2017

De Arnhemse binnenstad heeft de weg omhoog definitief gevonden. In het laatste half jaar zijn er 25 winkels bijgekomen. Naast local heroes zoals COEF openden landelijke ketens als Superdry, Riviera Maison, Monki, ANWB en warenhuis Topshelf hun deuren in Arnhem.

Stevige trek naar Arnhem

Er lijkt een tendens te zijn dat ketens zich graag vestigen in Arnhem als eerste stad in het oosten. Naast de gevestigde namen openen ook steeds meer hippe en startende ondernemers een zaak in de stad. COEF bijvoorbeeld, dat met herenkleding de sprong vanuit Nijmegen naar Arnhem waagt en kappersketen Sjenkels die de deuren opent aan de Weverstraat. Ook de internationaal erkende topkok Sergio Herman ziet de potentie van Arnhem en vestigde zijn Frites Atelier in de Arnhemse binnenstad.

Met de komst van 25 nieuwe zaken sluit de Arnhemse binnenstad aan bij de landelijke trend waarin het aantal leegstaande winkelpanden daalt, blijkt uit cijfers van het CBS. Ondernemers met een ‘stenen’ winkel profiteren van de toegenomen koopkracht en van bezoekers die steeds vaker beleving zoeken in een winkelstraat, in plaats van anoniem online te winkelen.

Ook als werklocatie komt de binnenstad weer meer in beeld. De Stec Groep tekende bij in het Dudok-gebouw aan het Willemsplein. En in Building026 streek advocatenkantoor Daan neer.

 

Alle nieuwe winkels op een rij

De winkels die zich het afgelopen halfjaar in Arnhem vestigden zijn:

 

Eten en drinken

Vicini

Anne & Max

La Place

Lorraine meeneem quiche

Frites Atelier

Dadawan

 

Kleding en schoenen

Topshelf

Superdry

Gabor

Nelson

COEF

Cos

Little Things

San Miguel

Hipsz Factory

Monki

 

Interieur en accessoires

Rivièra Maison

Pollmann Servies

 

En verder

ANWB

Cadeau Défi

Kinderboekwinkel

Vulpenhuis

Kiko Milano

Sjenkels

Wanderlust

G & W GezondheidsWinkel

Open in 2017

In 2017 gaat er ook nog veel gebeuren in het Arnhemse. Er komt een heuse Tostibar, het Taphuys opent zijn deuren op de Jansplaats en Haute Dog gaat de Arnhemmer aan de culinaire hot-dog krijgen. Ook opent de flagshipstore van Costes zich in de Rijnstraat.

 

Volg Binnenstad Arnhem op de voet

Blijf op de hoogte van wat er in de binnenstad van Arnhem gebeurt en volg Binnenstad Arnhem op:

Facebook:https://www.facebook.com/binnenstad.arnhem

Twitter: https://twitter.com/ArnhemCentrum

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie over Binnenstad Arnhem contact op met Hans Verweij via hansverweij@binnenstadarnhem.nl of bel 06-12 30 73 99. Hi-res beeldmateriaal vind je hieronder in de presskit.  

Download presskit
De Arnhemse binnenstad zit in de lift: 25 nieuwe ondernemingen erbij
De Arnhemse binnenstad zit in de lift: 25 nieuwe ondernemingen erbij