Het complete Winter Arnhem programma is bekend

21-11-2016

Naast dat Arnhem in de wintermaanden het groen van de Veluwe naar de stad haalt, is er ook een uitgebreid programma met winterse activiteiten. Het Veluwse groen leidt de bezoekers door de stad, van plein naar plein, langs het programma van bijzondere evenementen, concerten, voorstellingen en activiteiten die van 9 december 2016 t/m 15 januari 2017 plaatsvinden.

Laat Arnhem je verwarmen tijdens Winter Arnhem
Naast de sprankelende sfeerverlichting, de witte sneeuwmannen en de rode kerstballen, zorgt het vele Veluwse groen voor aankleding van de binnenstad en de winterse beleving. De winkels in de binnenstad zijn elke dag geopend en het centrum bruist van de evenementen en winterse activiteiten. Een winter lang ontdekken, beleven en genieten, je hoeft je geen moment te vervelen. 

Kerstmarkten
Tijdens deze feestelijke periode zijn er in de stad sfeervolle kerstmarkten die het winkelen nog gezelliger maken. Na het enorme succes van vorig jaar, is de Grootste kerstmarkt van het Oosten terug. Op 18 december verkopen de ondernemers in de binnenstad hun waren tijdens de Grootste kerstmarkt van het Oosten. Bezoek op 18 december ook de speciale kersteditie van de Sonsbeek kerstmarkt in Sonsbeek park. Daarnaast vindt het Landleven Winter event op 17 en 18 december plaats in het Nederlands Openluchtmuseum, met onder andere workshops, eten dat past bij het seizoen en een sfeervolle kerstmarkt. 


Winterse weekendplannen
De weekenden zijn er om op uit te trekken en elk weekend staat bol van de winterse activiteiten. Geniet van het groen in de vijf groene oases die speciaal voor Winter Arnhem zijn gecreëerd. Kom de hele winter schaatsen op de Jansplaats Schaatsplaats in hartje Arnhem. Gedurende Winter Arnhem is dit een plek waar je altijd naar hartenlust kan schaatsen.

Shop op 10 december tijdens de 7 Warme Winterwensen in de 7Straatjes, luister op 11 december naar muziek in de huiskamers van de stad bij Muziek bij de Buren en bezoek van 17 t/m 23 december de Arnhem TOP2000 in horeca en podia in de stad. Door de hele stad vind je muzikaal vermaak. 


Cultuur in de winter
Omring je met de kerstklanken tijdens één van de kerstconcerten in Musis Sacrum en de Eusebiuskerk. Vaste waarde in de Arnhemse winter is het Introdans Kerstgala van 26 t/m 29 december. Duik het theater in voor een voorstelling van Toneelgroep Oostpool en start het nieuwe jaar met het Nieuwjaarsconcert Opera Highlights van Het Gelders Orkest op 7 januari.

Beleef de winters van vroeger is het Nederlands Openluchtmuseum. Op de feestelijk verlichte ijsbaan in het museum genieten jong en oud van het schaatsen, koek en zopie en gezelligheid. Burgers’ Zoo biedt extra warmte tijdens de koude dagen met de Winter Pasar Malam in 
Burgers' Bush.

Voor een overzicht van alle winterse activiteiten, zie www.winterarnhem.nl
 
Over Winter Arnhem
Winter Arnhem is een samenwerkingsverband tussen Platform Binnenstad Arnhem (PBA), gemeente Arnhem, UIT in Arnhem en alle verschillende evenementen aanbieders. Winter Arnhem is gefinancierd door Ondernemersfonds Arnhem, gemeente Arnhem en PBA.


NOOT VOOR DE REDACTIE
[niet voor publicatie]
Voor vragen en/of aanvullende informatie, neem contact op met Marieke van Kessel marieke@uitinarnhem.nl / 06 20 47 54 68. Hi-res beeldmateriaal vind je in de pressroom

Download presskit
Het complete Winter Arnhem programma is bekend
Het complete Winter Arnhem programma is bekend
Het complete Winter Arnhem programma is bekend
Het complete Winter Arnhem programma is bekend