Ontelbare verleidingen tijdens Winter Arnhem

22-11-2017

Arnhem maakt zich op voor een historisch moment met de opening van de Jansbeek. Tijdens het openingsfeest van de Jansbeek klinkt tegelijkertijd het startschot voor Winter Arnhem. Gedurende de hele maand december en de eerste week van januari is de Arnhemse binnenstad gehuld in kerstsferen. Op de grootste Kerstmarkt van het Oosten geniet je van glühwein, kerstkraampjes en schaatsplezier. Laat je verrassen door muzikale serenades van Arnhemse muzen en bewonder de ontelbare kerstlichtjes.

Groots historisch moment

Op vrijdag 8 december 2017 gaat de droom van vele Arnhemmers in vervulling: de Jansbeek stroomt vanaf dat moment weer door de binnenstad. Over een lengte van 800 meter kabbelt de beek als vanouds bovengronds van de Beekstraat tot aan de waterval bij de Rijn.

In de 19e eeuw stopte Arnhem een belangrijk deel van de Jansbeek onder de grond. Jammer, want aan deze beek is Arnhem ontstaan en niet aan de Rijn zoals veel mensen denken. Na meer dan 20 jaar stroomt de Jansbeek weer door de Arnhemse binnenstad. Dit belangrijke moment staat letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Tijdens het openingsfeest volgt de beek van begin tot eind een spoor van lichtjes en theateracts. Op zaterdag 9 december is er ook nog een vol programma met dans, theater en de onthulling van de Vitesse-brug.

Complete kerstbeleving

Met de opening van de Jansbeek gaat Winter Arnhem van start. Twee pracht-evenementen die de warmte naar de wintermaanden in de Gelderse hoofdstad brengen. Op iedere hoek van de straat klinkt muziek en de hele binnenstad is verlicht met sfeervolle kerstverlichting. Met een parade en een levende kerststal zijn alle ingrediënten aanwezig om heerlijk inkopen te doen voor de feestdagen.

Muziek staat centraal tijdens Winter Arnhem. Met optredens in het teken van Arnhem TOP2000 zingt jong en oud mee. Muziek verbindt generaties en de TOP2000 is hier al zeven jaar op rij een prachtig middel voor. Degene die wil genieten van een dag vol muziek kan (gratis) naar de beste popkoren van Nederland tijdens de TOP2000 Popkoren Contest op zaterdag 16 december.

Grootste Kerstmarkt van het Oosten

Een hoogtepunt tijdens Winter Arnhem is de grootste Kerstmarkt van het Oosten op zondag 17 december. Overal vind je muziek, feestelijke kraampjes en spetterende kerstacties. Je kunt jezelf opwarmen met een heerlijk glaasje glühwein of warme kop chocolademelk terwijl je kinderen plezier beleven op de Jansplaats schaatsbaan. De Kerstmarkt is een must voor iedereen die wil genieten van een knusse kerstsfeer! Van 8 december 2017 tot 7 januari 2018 is Winter Arnhem in de stad. Het hele programma van Winter Arnhem vind je op www.winterarnhem.nl.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Meer weten over Winter Arnhem? Neem dan contact op met Paul Clappers van PR-bureau FNKE via paul@fnke.nl of bel +316-18535532.

Download presskit
Ontelbare verleidingen tijdens Winter Arnhem
Ontelbare verleidingen tijdens Winter Arnhem
Ontelbare verleidingen tijdens Winter Arnhem