Vijf tips voor openingsweekend Winter Arnhem

07-12-2016

Op vrijdag 9 december om 18:30u wordt Winter Arnhem officieel geopend. Winter Arnhem brengt het groen van de Veluwe naar het hart van de stad. De opening vindt plaats op de Jansplaats, in één van de vijf groene oases waar ook de Schaatsplaats zich bevindt. Nadat de binnenstad is aangekleed met het Veluwse groen, zullen alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt op vrijdagavond hun wensen in de bomen hangen.

Voor ieder wat wils tijdens het openingsweekend

De weekenden zijn er om op uit te trekken en tijdens Winter Arnhem is er elk weekend iets te doen. Ook tijdens het openingsweekend zijn er veel activiteiten gepland en worden er diverse demonstraties gegeven. Wij hebben de vijf leukste geselecteerd:

1. Schaatsplaats
De Jansplaats vormt van 9 december t/m 15 januari het decor voor de Schaatsplaats. Je kunt er heerlijk schaatsen in een groene oase met een ijsbaan van 250m2 waar doorlopend winterse events plaatsvinden. De kiosk naast de schaatsbaan is tevens het informatiepunt voor het hele programma van Winter Arnhem.

2. PopUpkerk
Op de plek waar de kleine Eusebius ooit stond, vind je tijdens Winter Arnhem de PopUpkerk. Deze opblaaskerk in Coehoorn Park is de ontmoetingsplek voor artiesten, kunstenaars, muzikanten en inwoners. Iedereen die iets wil organiseren in de periode van 9 december t/m 15 januari kan gebruik maken van de PopUpkerk.

3. Wood Carving
Wat is een bos zonder dieren? Met ronkende kettingzagen worden daarom op 10 december de Veluwse dieren uit hout gezaagd. Tussen 11:00-17:00u worden er door vier professionele woodcarvers live demonstraties gegeven op het Stationsplein in Arnhem.

4. 7 Warme Winterwensen
Op zaterdag 10 december is er een speciale koopavond in de 7straatjes georganiseerd. De straatjes zijn sfeervol verlicht en er wordt muziek gespeeld wat zorgt voor een ultieme Kerstsfeer. Voor de kinderen zijn er vuurtonnen waar je, onder begeleiding, marshmallows kunt roosteren en kastanjes kunt poffen. Tijdens deze middag en avond kun je een wens voor een ander in de wensboom hangen. Ieder uur laten de ondernemers wensen in vervulling gaan. Wie weet gaat jouw wens in vervulling!

5. Muziek bij de Buren
Geniet op zondagmiddag 11 december van Muziek bij de Buren tijdens hét huiskamerfestival van Nederland. In verschillende Arnhemse wijken worden huiskamers geopend en verrassen Arnhemse muzikanten je met een te gek live optreden!

Over Winter Arnhem
Winter Arnhem is een samenwerkingsverband tussen Platform Binnenstad Arnhem (PBA), gemeente Arnhem, UIT in Arnhem en alle verschillende evenementenaanbieders. Winter Arnhem is gefinancierd door Ondernemersfonds Arnhem, gemeente Arnhem en PBA.

Wat: Winter Arnhem
Wanneer: van 9 december 2016 t/m 15 januari 2017
Waar: Binnenstad Arnhem
Prijs: Grotendeels gratis toegankelijk, voor diverse activiteiten wordt entree gevraagd
Website: www.winterarnhem.nl
Facebook: https://www.facebook.com/events/981602388611187/

__________________________

NOOT VOOR DE REDACTIE [niet voor publicatie]

Voor vragen en/of aanvullende informatie, neem contact op met Marieke van Kessel marieke@uitinarnhem.nl / 06 20 47 54 68. Hi-res beeldmateriaal vind je in de pressroom.

Download presskit
Vijf tips voor openingsweekend Winter Arnhem
Vijf tips voor openingsweekend Winter Arnhem
Vijf tips voor openingsweekend Winter Arnhem