JEE-O breidt geprezen flow series uit

09-04-2018

JEE-O heeft haar flow series, ontworpen door de Italiaanse topontwerper Brian Sironi, uitgebreid met een stijlvolle wanddouche en een -kraan. Met deze toevoegingen is de collectie compleet. De uitgebreide flow series is dit jaar te bewonderen bij de stand van Itlas op de Salone del Mobile in Milaan.

Het is niet de eerste keer dat JEE-O nieuwe badkamer elementen aan de collectie van Sironi toevoegt. Vorig jaar nam het Amsterdamse designers duo Grand & Johnson al de uitdaging aan om een bad en waskommen te ontwerpen voor de serie.

Vorm van water
Uitgangspunt voor Sironi’s inmiddels iconische en alom geprezen ontwerp voor de flow series is de vorm die water aanneemt van het object waarin het zich bevindt. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. Leidingen die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, omdat ze verstopt zitten achter de muren en onder vloeren.

Vrouwelijke kraan
Met de kranen uit de flow series worden de leidingen zichtbaar en lopen ze door tot in de badkamer. Het was de wens van ontwerper Sironi om een vrouwelijke kraan te ontwerpen, waardoor de tuit moest verdwijnen. Het resultaat is een kraan met een vloeiende, zachte lijn en ronde vormen waar het water op een verrassende manier uitkomt.

Over JEE-O
JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Andere collecties van JEE-O zijn de nieuwe bloom series, ontworpen door de Nederlandse interieur designer Edward van Vliet, en de soho series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en het Amsterdamse designersduo Grand & Johnson.

Over Brian Sironi
De Italiaanse ontwerper Brian Sironi combineert industrieel design met een ambachtelijke aanpak. In zijn projecten richt hij zich op pure vormen en het onderzoeken van typologieën en archetypen. Sironi is een van de jongste ontwerpers ooit die is bekroond met de prestigieuze Compasso d’Oro ADI award voor de Elica lamp, geproduceerd door Martinelli Luce in 2011.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Lammert Moerman, creatief mastermind achter JEE-O, zal afwisselend aanwezig zijn bij de Itlas stand en bij het Masterly Hotel van interieur ontwerper Edward van Vliet op Masterly - The Dutch in Milano. Interviews tijdens de beurs plannen we graag van tevoren in. Neem hiervoor contact met Lisette Biesenbeek via lisette@fnke.nl of bel +31647978973. Ook na de beurs is Lammert uiteraard beschikbaar voor interviews. Voor HR beeldmateriaal van de JEE-O bloom series, download hieronder de presskit.

Download presskit
JEE-O breidt geprezen flow series uit
JEE-O breidt geprezen flow series uit