JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series

16-04-2018

Na de alom geprezen flow series van Brian Sironi en de soho series van designstudio Grand & Johnson heeft JEE-O opnieuw de samenwerking opgezocht met een bekende ontwerper. Dit keer viel de eer te beurt aan de Nederlandse designer Edward van Vliet, die de stijlvolle bloom series voor JEE-O ontwikkelde. De collectie beleeft dit jaar zijn première in het Masterly Hotel van Edward van Vliet tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Zoals dat geldt voor alle designs van Van Vliet ligt zijn liefde voor de natuur en geometrie aan de basis van de bloom series. Dit is terug te zien in onder meer de vloeiende overgang van facet naar ronde vormen in het ontwerp van de baden en waskommen. Diezelfde liefde voor geometrische vormen zien we terug in de bedieningsknoppen van de kranen, die de vorm hebben van een zeshoek. Een zonnebloem diende als inspiratie voor de douchekop.

Nieuwe richting
Met de bloom series, die een wat sierlijker en verfijnder design heeft dan vorige collecties van JEE-O, slaat het merk een nieuwe weg in. Lammert Moerman, creatief mastermind achter JEE-O, is trots op het resultaat: “De bloom series is heel anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan. De vormgeving van de bloom series is iets verfijnder, wat losser. Voor JEE-O betekent dit een nieuwe richting.”

Tijdens het ontwerpproces hebben de twee designers elkaar in het midden gevonden. Moerman: “JEE-O’s stijl is vrij industrieel, maar wel energierijk en innoverend. Edwards stijl is wat frivoler. We hebben hem iets meer naar onze stijl toe getrokken.” Volgens Moerman maakt de bloom series het concept van unique bathrooms dat JEE-O voorstaat, compleet. “Inspiratie rond designs zoals die van Edward maken ons merk sterker en geven nieuwe energie.”

Creating worlds
De tijdloze bloom collectie omvat alle elementen om optimaal te genieten in een badkamer: een bad, opbouw- en vrijstaande waskommen, een plafond- en wanddouche en accessoires. Stuk voor stuk met zorg en visie ontworpen blikvangers met internationale allure voor in elke badkamer.

“Ik vind het belangrijk dat in een badkamer alles goed op elkaar is afgestemd”, licht Edward van Vliet toe. “Het bad en de douche moeten royaal zijn. Creating worlds, daar draait het voor mij om. Behalve dat alles natuurlijk fantastisch moet functioneren, is het mijn doel dat iemand de waterwereld optimaal tot zich kan nemen.”

Natuurlijke materialen
Voor het ontwerpen van de bloom collectie heeft Van Vliet, die graag met natuurlijke materialen werkt, geanticipeerd op het productieproces van JEE-O in Zuid-Afrika. De baden en waskommen worden daar vervaardigd uit het oersterke DADOquartz, een combinatie van kwartsgesteente en hars.

De kranen zijn van roestvrijstaal en hebben een PVD-behandeling gehad. Dit is een speciale oppervlaktebehandeling voor een fraaie gunmetal look. “JEE-O en ik zijn nog aan het kijken of we de collectie kunnen uitbreiden met houten badkamermeubels en porseleinen bekers. Maar dat is iets voor na de beurs in MIlaan”, aldus Van Vliet.

Over JEE-O
JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Andere collecties van JEE-O zijn de flow series, ontworpen met de Italiaanse designer Brian Sironi, en de awardwinning soho series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en de Amsterdamse design studio Grand & Johnson.

Over Edward van Vliet
Edward van Vliet staat al ruim 25 jaar aan de top van de designwereld. Vanuit zijn creatieve studio in Amsterdam werkt hij aan projecten over de hele wereld. Hij richt zich vooral op hospitality, hotels, resorts, residentiële projecten en openbare ruimtes. Zijn ontwerpen zijn te herkennen aan een mix van invloeden uit traditioneel Westers design en culturen van het Midden-Oosten, Afrika en Azië, hightech elementen en natuurlijke materialen, afgewerkt volgens de nieuwste productietechnieken. In 2014 verscheen zijn boek, Creating Worlds, een gids die de lezer meeneemt op een reis door zijn werk.

Noot voor de redactie
Edward van Vliet en Lammert Moerman zijn beide aanwezig tijdens de Salone del Mobile in Milaan. De collectie van JEE-O is te bewonderen in het Masterly Hotel van Edward van Vliet op Masterly - The Dutch in Milano, het Nederlandse paviljoen op de Salone del Mobile. Interviews tijdens de beurs plannen we graag van tevoren in. Neem hiervoor contact met Lisette Biesenbeek via lisette@fnke.nl of bel +31647978973. Ook na de beurs zijn beide heren uiteraard beschikbaar voor interviews. Ga voor meer HR beeldmateriaal van de JEE-O bloom series naar de JEE-O WeTransfer-omgeving.

Download presskit
JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series
JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series
JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series
JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series