Bepaalt jouw idee de toekomst van de Korenbeurs?

08-09-2017

Na de verhuizing van Focus Filmtheater is de Korenbeurs klaar voor een nieuw concept. Gemeente Arnhem nodigt creatieve (toekomstige) ondernemers uit om realiseerbare ideeën voor de exploitatie in te sturen. Dus ben jij op zoek naar ruimte voor jouw dromen? Doe mee en stuur jouw idee in voor 16 november.
 
Bepaal de toekomst
Droom jij van je eigen arcadehal, naaiatelier, zwemparadijs, stiltecentrum, bierbrouwerij of stadslandbouw? De monumentale Korenbeurs biedt veel mogelijkheden. Gaat jouw ondernemershart sneller kloppen en barst je van de creatieve ideeën? Lees de voorwaarden voor deelname op korenbeursarnhem.nl en schrijf je in.
 
Arnhem bruist
Er gebeurt veel in Arnhem, er gaat een positieve vibe door de stad. Het bruist van de ideeën en de ideeën worden steeds vaker uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn: Airborne infocentrumCoehoorn Centraal, Arnhem Centraal, RozetCollectie de Groen, een succesvolle ideeënwedstrijd rondom de Slag om ArnhemMetamorfosenroute en daarmee is vast niet alles genoemd. Er zit ook nog genoeg in de pijplijn: nieuw Filmhuis, heropening Museum Arnhem, de Melkfabriek en de Zuidelijke binnenstad. Het volgende project is het bepalen van de toekomst voor de Korenbeurs.
 
In it to win it
Uit alle inzendingen kiest de jury de vijf beste ideeën voor de toekomst van de Korenbeurs. Deze vijf ideeën dienen volledig uitgewerkt te worden in een businessplan. Op basis van de uitwerking en haalbaarheid, wordt er door de jury een winnaar gekozen. De winnaar is de nieuwe exploitant van het pand en ziet zijn idee werkelijkheid worden. De indieners van de vier overige ideeën ontvangen ieder een vergoeding van vijfduizend euro.
 
Alle belangrijke data op een rij
  • 8 september 2018 start ideeënwedstrijd
  • 15 en 27 september ‘Open Huis’
  • 16 november 10.00 uur sluiting inschrijving
  • 18 december bekendmaking vijf beste ideeën
  • 5 maart 2018 10.00 uur sluiting indienen businessplan
  • 16 april 2018 bekendmaking winnaar & bekendmaking concept
 
Over de Korenbeurs
Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 zoekt de Korenbeurs een nieuwe toekomst.
 
noot voor de redactie, niet voor publicatie
Kijk voor meer informatie over de ideeënwedstrijd op www.korenbeursarnhem.nl of neem contact op met Paul Clappers van PR-bureau FNKE via paul@fnke.nl of 06-18535532. Hi-res beeld en het persbericht vind je hieronder.  
Download presskit
Bepaalt jouw idee de toekomst van de Korenbeurs?
Bepaalt jouw idee de toekomst van de Korenbeurs?
Bepaalt jouw idee de toekomst van de Korenbeurs?
Bepaalt jouw idee de toekomst van de Korenbeurs?