Ruim 60% van de Nederlanders drinkt liever kraanwater dan gebotteld water

20-04-2017

60% van de Nederlanders verkiest kraanwater boven gebotteld water. Het onderzoek toont verder aan dat 71% zelfs nooit gebotteld water drinkt, dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX, in opdracht van SodaStream. Kraanwater blijft hiermee de logische keuze, want het is goedkoop, gezond en goed voor het milieu.
 
De consument kiest bewust
In Nederland is het onzinnig om gebotteld water te drinken. Het water behoort tot de wereldtop qua smaak en kwaliteit. Bar Le Duc komt in Utrecht gewoon uit de kraan, zo toonde de Keuringsdienst van Waarde jaren geleden al aan en waar Teun van de Keuken laatst nog een mooie column over schreef. Voor de portemonnee is het ook de juiste keuze, bruiswater is in 2016 maar liefst 9% duurder geworden, zo blijkt uit recent CBS onderzoek en kostte in 2016 €0,48 per liter. Ter vergelijking, een liter water uit de kraan kost gemiddeld €0,0014.
 
Bruiswater uit de kraan
Wie graag bruisend water drinkt, was altijd aangewezen op de supermarkt maar met een SodaStream toestel maak je van kraanwater in een handomdraai bruisend water.  Daarmee voorkom je vervuiling, want het kopen van plastic flessen is niet meer nodig. De plastic soep blijft groeien en daarom is het belangrijk om het plastic gebruik terug te dringen. Met SodaStream voorkom je het gebruik van 2.000 flessen per jaar.
 
Over SodaStream
SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider op het gebied van bruiswatertoestellen voor thuis. Met SodaStream maak je kraanwater in een handomdraai bruisend en hoef je nooit meer met flessen bruisend water uit de supermarkt te sjouwen. SodaStream is het ideale toestel voor iedereen die het drinken van kraanwater graag spannend maakt. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. Kortom, meer verfrissing, minder gesleur.
 
SodaStream is actief in 45 verschillende landen en werkt aan uitbreiding. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com en Mediamarkt. In 2017 wordt het aantal winkels flink uitgebreid.
 
Over het onderzoek
Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van SodaStream tussen 3 en 13 februari 2017 bij 1.000 Nederlanders, representatief op geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutmarge bij 1.000 Nederlanders bedraagt 3,02%.
 
noot voor de redactie, niet voor publicatie
Neem voor meer informatie over SodaStream contact op met Paul Clappers van PR-bureau FNKE via paul@fnke.nl of 06-18535532. Hi-res beeld en het persbericht vind je hieronder in de presskit. 
Download presskit
Ruim 60% van de Nederlanders drinkt liever kraanwater dan gebotteld water
Ruim 60% van de Nederlanders drinkt liever kraanwater dan gebotteld water