SodaStream verbindt Big Bang Theory & Game of Thrones in nieuwe campagne

12-07-2017

SodaStream lanceert wereldwijd de Homoschlepiens-campagne om aandacht te vragen voor het probleem met single use plastic flessen. Mayim Bialik, beter bekend als Dr. Amy Farrah Fowler uit The Big Bang Theory, en Kristian Nairn, Hodor uit Game of Thrones, spelen de hoofdrollen in deze campagne. De campagne is te zien op www.homoschlepiens.com. 

Maak kennis met de Homoschlepiens

In de nabije toekomst zien we Mayim Bialik als een antropoloog die herinneringen ophaalt aan haar eerste ontmoeting met een Homoschlepien, gespeeld door Kristian Nairn. Mayim vertelt in het Museum of UnNatural History aan een schoolklas dat men vroeger bruisend water uit plastic flessen dronk. In de video blikt ze terug op dit vervuilende verleden, met op de achtergrond een display van de Homoschlepien in zijn natuurlijke habitat. In de kou, druk bezig met het sleuren (schlepping) van zware plastic flessen.

Genoeg = genoeg

De campagne is vervroegd opgenomen omdat Bialik een maand haar stem niet mocht gebruiken van de dokter. “De boodschap van deze campagne is te belangrijk en moest verteld worden, voordat ik mijn stem een maand laat rusten”, aldus Bialik. Mayim Bialik is niet alleen een succesvol actrice maar ook neuro-wetenschapper en milieuactivist. “Per dag worden er wereldwijd meer dan 1 miljard plastic flessen geconsumeerd. De meerderheid van die flessen eindigt op vuilnisbelten, in parken en in onze oceanen, met verwoestend effect op het milieu en de dieren. Wie spreekt er voor de dieren en zegt: genoeg is genoeg? Ik ben mijn stem misschien kwijt maar laat mij niet het zwijgen opleggen. De wereld moet opstaan en ‘nee’ zeggen tegen vervuilende plastic flessen.” 

Stop met prehistorische gewoonte

Daniel Birnbaum, CEO van SodaStream, sluit zich aan bij Mayim. “Onze nieuwe campagne laat zien hoe primitief het is om water te drinken uit single use plastic flessen die onze Aarde zoveel schade toebrengen. Het is juist zo makkelijk en duurzaam om water en heerlijk bruisende dranken te drinken die gemaakt zijn van kraanwater, zeker in Nederland. Het gebruik van wegwerpflessen is een prehistorische gewoonte; het is tijd dat de wereld aan het werk gaat voor een betere toekomst voor onze kinderen.” 

Over SodaStream

SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider op het gebied van bruiswatertoestellen voor thuis. Met een SodaStream bruiswatertoestel maak je kraanwater in een handomdraai bruisend en hoef je nooit meer met flessen bruisend water uit de supermarkt te sleuren. SodaStream is het ideale toestel voor iedereen die het drinken van kraanwater graag spannend maakt. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. Kortom, meer verfrissing, minder gesleur. 

SodaStream is actief in 45 verschillende landen en werkt aan uitbreiding. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Coolblue, Bol.com en Mediamarkt. In 2017 wordt het aantal winkels flink uitgebreid.

noot voor de redactie, niet voor publicatie

In de presskit hieronder vind je hi-res beeldmateriaal en een Q&A met Mayim Bialik en Kristian Nairn. Zelf een SodaStream proberen? Er zijn review-exemplaren beschikbaar. Neem voor meer informatie over SodaStream contact op met Paul Clappers van PR-bureau FNKE via paul@fnke.nl of 06-18535532. 

Download presskit
SodaStream verbindt Big Bang Theory & Game of Thrones in nieuwe campagne
SodaStream verbindt Big Bang Theory & Game of Thrones in nieuwe campagne